Багаторічна тривала співпраця Житомирського обласного краєзнавчого музею із загальноосвітньою школою №35 м. Житомира переросла в музейно-освітній проект «Школа і музей: працюємо разом», метою якого став спільний пошук шляхів взаємодії музею та школи, запровадження нових ідей, підходів, способів роботи. Проект розрахований на учнів 6+, які готові відкривати, сперечатися, створювати.

    Результатом співпраці стала участь ЗОШ №35 м. Житомир у міжнародних освітніх виставках у 2018 р. та 2019 р., де вони отримали диплом МОН України та АПН України за презентацію досягнень і інноваційних пошуків у реформуванні національної сфери освіти і науки та диплом за активну участь у реформуванні національної системи освіти, що пов’язане із дослідженням історії предметів з музейної колекції Житомирського краєзнавчого музею.

    А цьогоріч, 14-16 березня 2019 р., у Київському Палаці дітей та юнацтва, на Х Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та ІХ Міжнародній виставці освіти за кордоном «WORLD EDU» демонструвався фільм «Галілео Галілей: дружба в ім’я науки», присвячений історії створення портрету видатного венеційського фізика та математика, учня й близького друга Галілео Галілея – Джованні Франческо Сагредо роботи Джероламо Бассано (1566–1621).

https://youtu.be/DvkHXU0yj3o

     Другий фільм «Юрій Дрогобич» буде презентуватися на виставці «Інноватика в освіті» в жовтні 2019 р. Юрій Дрогобич – український вчений і гуманіст Епохи Відродження.

https://youtu.be/AQz3m6FGDXE